En we zijn weer online..

Voor het 5e jaarsymposium van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie op 7 december 2021 wilden we flink uitpakken. De extra ruime locatie en catering was geregeld en we zagen er naar uit om onze relaties weer eens in levende lijve te zien. Maar het liep anders.

Voor iedereen die in november of december een event of congres organiseerde of bezocht zal het bekend klinken: het event ging niet door of verhuisde naar een online locatie. Met alle Teams en Zoom ervaring klinkt dat als een stap simpeler: geen grote zaal en catering maar een kleine studio, camera en wat gasten. Toch? Deze foto van achter de schermen van het Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie laat zien dat er aardig wat techniek en menskracht nodig is om een online symposium soepel te laten verlopen. Op locatie bij Koninklijke Metaalunie werd een studio ingericht met decor, licht en camera’s. Vanachter hun schermen zorgden de technici ervoor dat de onderdelen van het programma naadloos op elkaar aansloten en dat het event te bekijken was in hoge kwaliteit.

Om het event visueel aantrekkelijk te maken, ontwikkelde Yardmen voor ons video’s van circulaire projecten bij onder meer Swinkels Family Breweries en Felyx en van de openingsboodschap van Stientje van Veldhoven. Ook maakten ze bumpers (korte video’s) die als overgang tussen de programma-onderdelen werden gebruikt. Met elementen van de huisstijl van Circulaire Maakindustrie maakten we de titelslides.

Voor dit event was ik als projectmanager Team Verbreding van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de coördinatie van het programma, de werving van sprekers en deelnemers.

Meer weten over de inhoud van het programma? Ga naar de terugblik op de website Circulaire Maakindustrie.