Platform Circulaire Maakindustrie bereikte in 2023 weer duizenden geïnteresseerden

15 januari 2024

Sinds 2019 werk ik met een team specialisten aan de ontwikkeling en promotie van Circulaire Maakindustrie. Dankzij de ondersteuning van FME en Koninklijke Metaalunie konden we in 2023 op dit platform kennis en ervaringen blijven delen, en gelukkig werd het door onze volgers goed gelezen en gewaardeerd. De highlights voor 2023:

  • We ontvingen meer dan 16.000 bezoekers op onze website en onze LinkedIn berichten werden meer dan 65.000 gezien.
  • We leverden een vernieuwde versie op van onze website met extra aandacht voor Ondersteuning en Tools. Deze laatste pagina werd meteen een van onze best bekeken webpagina’s.
  • Voor meerdere tools zetten we de laatste punten op de i en werden de eindversies opgeleverd. We zagen veel interesse voor de Rekentool Restwaarde en de Leidraad Materialenpaspoort.
  • We organiseerden voor het eerst sinds de corona-epidemie een fysieke bijeenkomst bij MAAK Haarlem.
  • Daarnaast publiceerden we 14 interviews met ondernemers en experts over circulariteit in de maakindustrie. En die werden opgemerkt: de best bekeken LinkedIn berichten waren de interviews met Chainable Keukens en IRS Robotics.

 

Tymen Cieraad van Buro Goedwijs vertaalde deze highlights naar een heldere visual (zie afbeelding) en een aantrekkelijk vormgegeven rapport  Toelichting op de Highlights.

In 2024 gaan we een nieuwe ambitieuze fase in met het programma, check circulairemaakindustrie.nl voor nieuws en events.