Vernieuwing website Holland Circular Hotspot

In juni 2020 werd de vernieuwde website van Holland Circular Hotspot (HCH) officieel gelanceerd. Het doel van de vernieuwde websitewas om de samenwerking tussen Nederland en de circulaire economie (CE) nog beter te faciliteren en het online delen van kennis en kansen te verbeteren. Voor het wereldwijde netwerk van HCH en daarbuiten is online zichtbaarheid essentieel omdat samenwerken, kennis delen en ervaring voor een groot deel digitaal gebeuren.

 

Met een compleet nieuwe online beleving en verbeterde organisatie van tools en informatie zet Holland Circular Hotspot een volgende stap in digitale toegankelijkheid van Nederlandse circulaire kennis en ervaring en het verlagen van drempels voor internationale samenwerking. COVID-19 heeft de mogelijkheden en voordelen van intensieve online samenwerking en informatiedeling nog beter laten zien.

Voor deze update ontwikkelde ik samen met het HCH-team en webdeveloper Oddessey een gewijzigde opzet met een aangescherpte omschrijving van onze online doelgroepen. De beschikbare informatie werd uitgebreid en opnieuw gerangschikt om deze makkelijker vindbaar te maken.

Een overzicht van Nederlandse en Nederlands-internationale CE-activiteiten per thema vind je onder inspiratie. Denk aan water, plastic, textiel en meer. Daarnaast zijn er Nederlandse showcases, publicaties, inspirerende interviews en gastblogs te vinden. ‘Support’ toont concrete handvatten om Nederlands-internationale samenwerking aan te gaan. Zoals de ‘Selfservice toolkit’ met presentaties, achtergrondinformatie en links die ingezet kunnen worden om de circulaire transitie wereldwijd te versnellen. Om buitenlandse partijen te ondersteunen is de pagina ‘Join the Dutch’ in het leven geroepen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste informatie over wat Nederland te bieden heeft op het gebied van circulaire economie en hoe we kunnen samenwerken. Om Nederlandse circulaire ondernemers te helpen zichtbaar te worden in de internationale CE-gemeenschap en hun bedrijf over de grens te brengen, is de pagina ‘For Dutch organisations’ in het leven geroepen.